Forskjell mellom versjoner av «Ludv. R. Solberg»
(Ny side: '''Ludv. R. Solberg''', ''bakeri og konditori,'' tidligere bakeri- og konditoribedrift, grunnlagt 1917 av Ludvig Rudolf Solberg (1876–1949) i Industrgata 40. Her lå det opprinnelig en…) |
|||
Linje 1: | Linje 1: | ||
− | '''Ludv. R. Solberg''', ''bakeri og konditori,'' tidligere bakeri- og konditoribedrift, grunnlagt 1917 av Ludvig Rudolf Solberg (1876–1949) i | + | '''Ludv. R. Solberg''', ''bakeri og konditori,'' tidligere bakeri- og konditoribedrift, grunnlagt 1917 av Ludvig Rudolf Solberg (1876–1949) i [[Industrigata]] 40. Han hadde fra 1900 vært medinnehaver av bakeibedriftene Brødrene Solberg, som fra nå av ble ledet av hans bror Simon Solberg og kalt [[Sim. Solberg]]. I Industriata 40 lå det opprinnelig en treetasjes gård fra 1800-tallet, hvor ''M. Frebergs bakeri og konditori'' holdt til, dette ble overtatt av Solberg. Men gården var påført skader i forbindelse med [[Holmenkolbanen A/S|Holmenkolbanens]] tunnelarbeider, og da en ny regulering forutsatte utvidelse av [[Bogstadveien]] til 25 m, ble den gamle gården revet, og Solberg fikk i 1934 oppført den åtteetasjes gården, hvor han fikk innredet et moderne baker i den gamle sidebygningenn og med utsalg ved hjørnet av Bogstadveien. Bakeriet hadde et bruttoareal på 300 m² med brødbakeri, finbakeri og konditori hadde hver sin etasje med egne ovner, de fleste vannrørsovnermed kullfyring, kun én var elektrisk.I 1930-årene hadde bedriften fire filialer: i [[Fredensborgveien]] 21, i [[Balders gate]] 12 (ved hjørnet av [[Frognerveien]]), i [[Colbjørnsens gate]] 12 og i [[Teatergata]] 16. Bedriften hadde 35 ansatte, 28 i bakeriet, hovedforretningen og på kontoret og 7 i filialene. |
+ | [[Kategori:Nærings- og nytelsesmiddelindustri]] | ||
+ | [[Kategori:Restauranter/kafeer]] |
Revisjonen fra 2. des. 2020 kl. 13:12
Ludv. R. Solberg, bakeri og konditori, tidligere bakeri- og konditoribedrift, grunnlagt 1917 av Ludvig Rudolf Solberg (1876–1949) i Industrigata 40. Han hadde fra 1900 vært medinnehaver av bakeibedriftene Brødrene Solberg, som fra nå av ble ledet av hans bror Simon Solberg og kalt Sim. Solberg. I Industriata 40 lå det opprinnelig en treetasjes gård fra 1800-tallet, hvor M. Frebergs bakeri og konditori holdt til, dette ble overtatt av Solberg. Men gården var påført skader i forbindelse med Holmenkolbanens tunnelarbeider, og da en ny regulering forutsatte utvidelse av Bogstadveien til 25 m, ble den gamle gården revet, og Solberg fikk i 1934 oppført den åtteetasjes gården, hvor han fikk innredet et moderne baker i den gamle sidebygningenn og med utsalg ved hjørnet av Bogstadveien. Bakeriet hadde et bruttoareal på 300 m² med brødbakeri, finbakeri og konditori hadde hver sin etasje med egne ovner, de fleste vannrørsovnermed kullfyring, kun én var elektrisk.I 1930-årene hadde bedriften fire filialer: i Fredensborgveien 21, i Balders gate 12 (ved hjørnet av Frognerveien), i Colbjørnsens gate 12 og i Teatergata 16. Bedriften hadde 35 ansatte, 28 i bakeriet, hovedforretningen og på kontoret og 7 i filialene.