Forskjell mellom versjoner av «Løvliveien»

Linje 1: Linje 1:
'''Løvliveien''', [[Bekkelaget (strøk)|Bekkelaget]], [[Nordstrand (bydel)|bydel Nordstrand]], fra [[Ormsundveien]] nordover til [[Kneppebakken]] ved [[Bekkelagskaiene|Søndre Bekkelagskai]]. Oppkalt 1917 etter grosserer Andreas Løvlie (1860–1915), som eide eiendommen «Sommerfryd» og anla veien. Veien er nå bare innkjørsel til havneområdet her.
+
'''Løvliveien''', [[Bekkelaget (strøk)|Bekkelaget]], [[Nordstrand (bydel)|bydel Nordstrand]], fra [[Ormsundveien]] nordover til [[Kneppebakken]] ved [[Bekkelagskaiene|Søndre Bekkelagskai]]. Oppkalt 1917 etter vingrosserer Andreas Løvlie (1860–1915), som eide eiendommen «Sommerfryd» og anla veien nedover til eiendommen sin. Veien som tidligere var en villavei, er nå bare innkjørsel til havneområdet her.
 +
 
 +
''Bygninger m.m.:''
 +
 
 +
'''7.''' Den tidligee adressen til villaen «Sommerfryd», en stor, påkostet murvilla. I 1938 solgte den daværende eieren grosserer Hans Kr. Hansen villaen til kommunen, som hadde planer om utbygging av havneområdet her. Etter den annen verdenskirg etablerte kommunen en pensjonat for unge gutter i villaen, kalt Sommerfryd pensjonat for unge gutter. Det ble flyttet til Bakkehaugen i 1958, og villaen revet året etter i forbindelse med anleggelsen av Bekkelaget renseanlegg her.
 
[[Kategori:Gater]]
 
[[Kategori:Gater]]
 
[[Kategori:Bydel Nordstrand]]
 
[[Kategori:Bydel Nordstrand]]

Revisjonen fra 13. mai 2019 kl. 19:05

Løvliveien, Bekkelaget, bydel Nordstrand, fra Ormsundveien nordover til Kneppebakken ved Søndre Bekkelagskai. Oppkalt 1917 etter vingrosserer Andreas Løvlie (1860–1915), som eide eiendommen «Sommerfryd» og anla veien nedover til eiendommen sin. Veien som tidligere var en villavei, er nå bare innkjørsel til havneområdet her.

Bygninger m.m.:

7. Den tidligee adressen til villaen «Sommerfryd», en stor, påkostet murvilla. I 1938 solgte den daværende eieren grosserer Hans Kr. Hansen villaen til kommunen, som hadde planer om utbygging av havneområdet her. Etter den annen verdenskirg etablerte kommunen en pensjonat for unge gutter i villaen, kalt Sommerfryd pensjonat for unge gutter. Det ble flyttet til Bakkehaugen i 1958, og villaen revet året etter i forbindelse med anleggelsen av Bekkelaget renseanlegg her.