Forskjell mellom versjoner av «Liabakkene»

(Created page with "Tre tidligere hoppbakker ved bygrensen på Stovner, anlagt fra 1928. 45 m, 35 m og 20 m. De ble drevet av Høybråten og Stovner IL. Hoppbakkene er revet, men klubbhuset, Lias...")
 
 
(4 mellomliggende revisjoner av 2 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Tre tidligere hoppbakker ved bygrensen på Stovner, anlagt fra 1928. 45 m, 35 m og 20 m. De ble drevet av Høybråten og Stovner IL. Hoppbakkene er revet, men klubbhuset, Liastua står fremdelses. Den hytta som står her nå, ble oppført 1953 etter at en eldre, oppført i 1930-årene, brant ned dette året. Den er senere utvidet flere ganger. Det er nå alpinbakke mellom Liastua og idrettsplassen på Tokerud skole.
+
'''Liabakkene''', tre tidligere hoppbakker ved bygrensen på [[Stovner (strøk)|Stovner,]] anlagt fra 1926. De tre bakkene var på 45 m, 35 m og 20 m. De ble drevet av [[Høybråten og Stovner Idrettslag|Høybråten og Stovner IL]]. Hoppbakkene er revet, men klubbhuset, «Liastua» står fremdeles. Den hytta som står her nå, ble oppført 1953 etter at en eldre fra 1936 brant ned dette året. Den er senere utvidet flere ganger. Det er nå alpinbakke mellom Liastua og idrettsplassen på [[Tokerud skole]]. Trappen [[Liabratten]] går opp langs det tidligere unnarennet til den største av de gamle Liabakkene. Videre følger trappen terrenget som lå under ovarennet.
  
== Referanser til denne artikkelen ==
+
[[Kategori:Idrettsanlegg]]
 
+
[[Kategori:Bydel Stovner]]
[[Høybråten og Stovner Idrettslag]]
 

Nåværende revisjon fra 11. apr. 2021 kl. 16:02

Liabakkene, tre tidligere hoppbakker ved bygrensen på Stovner, anlagt fra 1926. De tre bakkene var på 45 m, 35 m og 20 m. De ble drevet av Høybråten og Stovner IL. Hoppbakkene er revet, men klubbhuset, «Liastua» står fremdeles. Den hytta som står her nå, ble oppført 1953 etter at en eldre fra 1936 brant ned dette året. Den er senere utvidet flere ganger. Det er nå alpinbakke mellom Liastua og idrettsplassen på Tokerud skole. Trappen Liabratten går opp langs det tidligere unnarennet til den største av de gamle Liabakkene. Videre følger trappen terrenget som lå under ovarennet.