Bjørnholt videregående skole

Bjørnholt videregående skole, Slimeveien 17, åpnet 2007. Fra 2007 til 2016 var skolen både ungdomsskole og videregående skole, fra 2016 er skolen delt i Bjørnholt skole (ungdomsskolen) og Bjørnholt videregående skole.

Skolen er en av de bygningsmessig største i Oslo og har bl.a. tre blackboxscener, lydstudio, idrettshall med klatrevegg, dansesaler, TV-studio, musikkrom, stor kantine, fem store auditorier, verkstedhaller, samt Oslos største skolebibliotek, som også er et offentlig Deichman bibliotek. I 2017 ble skolen trolig den første videregående skolen i Norge som innførte et adgangskontrollsystem for å hindre uønskede personer i å ta seg inn på skolen.

Skolen tilbyr programområder innen både studieforberedende utdanningsprogram (studiespesialisering, medier og kommunikasjon og International Baccalaureate) og yrkesfaglig utdanningsprogram (elektro- og datateknologi og informasjonsteknologi og medieproduksjon). I tillegg tilbyr skolen tilrettelagt opplæring.

Skoleåret 2022/23 hadde skolen 524 elever.

Bjørnholt idrettshall på skolen har tre spillflater for håndball, basketball, volleyball, innebandy og badminton. Bjørndal idrettsforening har tilsynsavtale med hallen.