Elgsletta aktivitetspark

Denne artikkelen omtaler et sted

Åpne i Oslo bykart
Elgsletta sett mot Lakkegata. Foto: Helge Høifødt / Oslo byleksikon

Elgsletta aktivitetspark, Bydel Gamle Oslo, rundt fem dekar stor park langs AkerselvaGrønland. Parken strekker seg fra Hausmanns bru i syd til Lakkegata i nord, med Oslo Østre Frikirke på andre siden av Lakkegata. I øst er den avgrenset av Nylandsveien. Turvei B10 går mellom parken og elva.

Inntil Nylandsveien ble anlagt som som hovedvei med bro i 1970-årene, var det tett bebyggelse med tre- og murbygninger der Elgsletta er nå.

I parken finnes to sandvolleyballbaner, i 2010 brukt til turneringen Norway Tour, trær og stauder, fastgriller, og gresskledte skråninger mot elva. Elgsletta er en av fem aktivitetsparker som ble planlagt i 2000-årene langs nedre del av Akerselva for å bekjempe kriminalitet og narkotikasalg. Den er i noen år foreslått som et friområde for byens rusmisbrukere, også i 2020.

Navnet kommer av bronseskulpturen «Elg» av Skule Waksvik, som i 1998 ble plassert på en granittsokkel på gressbakken mot Nylandsveien. Den er en gave fra Kreditkassen i forbindelse med bankens 150-årsjubileum.