Hasle/Løren Idrettslag

Hasle/Løren Idrettslag, stiftet 1. juli 1911. Den er mest kjent som ishockeyklubb, har også fotball, ski, innebandy, håndball, sykling og multisport på programmet, tidligere også friidrett og bandy. Klubben har rundt 1000 medlemmer.

Klubben har driftsansvar for Løren idrettspark, der det er fotballbane og Løren ishall (Lørenhallen). Anlegget har to fotballbaner, én stor og én mindre, begge med kunstgress. Ishallen ble åpnet 1986 og har 1500 tilskuerplasser.

Klubbens farger er rødt og blått, fotball og håndballdraktene har røde overdeler og blå bukser.

Hasle/Løren vant NM i ishockey 1972, 1974 og 1976. Kjente spillere: Egil Bjerklund, Terje Thoen, Geir Myhre og Geir Hoff. Klubben vant også 6 NM i rinkbandy for kvinner 1989–94. I sykling vant klubben NM i lagtempo for kvinner 1993.

Historikk.

Klubben ble stiftet som Hasle Fotballklubb av tretten gutter i krysset Økernveien/Ulvenveien i 1911. Ti år senere møttes noen andre unge menn i Rosengrens gartneri i Økernveien og stiftet Økern Sport- og Atletklub. Denne klubben meldte seg inn i Arbeidernes Idrettsforbund og skiftet senere navn til Hasle AIL. Hasle Fotballklubb var medlem av Landsforbundet for Idrett. Etter krigen, da de to idrettsforbundene gikk sammen i Norges Idrettsforbund, endret Hasle AIL navn til Løren Sportsklubb. I 1963 ble de to klubbene slått sammen til Hasle/Løren Idrettslag.