Neuberggata

Neuberggata, Majorstuen, bydel Frogner, fra Professor Dahls gate til Valkyrie plass. Oppkalt 1879 etter Neubergløkken. Leiegårder fra ulike tidsperioder. Fra den nederste delen av Neuberggata til den nederste delen av Jacob Aalls gate går Elsters gate.

1 og 2. To femetasjes hjørnegårder på hver sin side av gaten ut mot Amaldus Nielsens plass, oppført 1893–97 (ark. Olaf Boye).

9. En femetasjes bygning med sokkeletasje oppført i begynnelsen av 1930-årene (ark. Ulf Berbom). Huset som har fasader til Neuberggata og den planlagte, men aldri anlagte Frits Thaulows gate, hadde da det var nytt 68 små leiligheter (58 på to rom og kjøkken og 10 ettroms). Bygget har bærende konstruksjoner i jernbetong og pussede fasader. Da det var nytt, var det meget moderne for sin tid med sentralfyring, elektrisk fellesvaskeri, søppelnedkast og fem personheiser. I sokkeletasjen var det før krigen følgende butikker: Kjøttforretning, melkebutikk, tobakksforretning, blomsterbutikk, kolonialforretning, fiskeforretning, bakeriutsalg og frisersalong.

14 og 16. To leiegårder i tre etasjer på hjørnet av Middelthuns gate, oppført 1896–97 (nr. 14) og 1895 (nr. 16), begge tegnet av ark. Olaf Boye. Bygningene har brukket hjørne med balkonger og danner et fint byrom.

15. St. Dominikus kirke og kloster, oppført 1927.

21. Karakteristisk bygård i tre etasjer oppført 1885, med tre hjørner mot Neuberggata, Maries gate og Majorstuveien.