Rommen skole og kultursenter

Rommen skole og kultursenter, Karen Platous vei 31, er et skole- og aktivitetssenter med barne- og ungdomsskole (1–10), ulike ungdomsaktiviteter, innviet 2010. Skoleåret 2023/24 hadde skolen 472 elever. Skolen har byomfattende spesialgrupper for elever med spesielle behov. Også mottaksgrupper.

Kultursenteret inneholder viktige tilbud for bydel Stovner, som bibliotek, musikklaboratorium og flerbrukshall for sambruk mellom skole og idrett. Kultursenteret har to scener. Rommen Scene er en moderne teaterscene, som siden 2019 har et samarbeid med Det Norske Teatret. I tillegg benyttes Kultursalen på Nedre Fossum gård, Karl Fossums vei 1. Oslo musikk- og kulturskole har en egen avdeling/base på Rommen skole og kultursenter.

Rommen flerbrukshall drives av og er hjemmebane for Sveiva Innebandyklubb. Den har spilleflate for basketball, håndball og innebandy.

Historikk

Den første skolen her ble oppført i 1972 (ark. Finn A. Næss). Rommen Skoles Musikkorps ble stiftet 3. april 1973. Rommen skole ble stengt i 2004 og revet i 2008. Rommen skole og kultursenter ble oppført på den opprinnelige tomten (ark. L2 Arkitekter AS) og ferdigstilt 2010.