Trettenparken

Denne artikkelen omtaler et sted

Åpne i Oslo bykart
Det 18 meter høye kunstverket «Tree of Ténéré», kalt Oslo Treet, i Trettenparken 2023. Foto: Ingeborg Hegtun/Oslo byleksikon
Foto: HK RIiise/Oslo Havn

Trettenparken, park langs to sider av aktivitetshallen Skur 13 på Filipstad åpnet i 2018 og 2020. Området på ca. 500 kvadratmeter mellom østveggen på Skur 13 og bassenget mellom Filipstad og Tjuvholmen åpnet i 2018, med treningsapparater, treplatting, trær og benker. På plattingen står et containerhus med kontor, kalt «Myggen». Aktivitetsparken sydvest for Skur 13 på 6 dekar åpnet i 2020. Her er ramper for skateboard og muligheter for klatring, husking, sykkel, basket, boccia, løping og styrketrening.

Ved anlegg av parken er det brukt gjenbruksmaterialer fra en gammel låve, stein til overs på Rådhusplassen, brukte fendere og blåser og IBC-beholdere. Parken er midlertidig, med en sannsynlig levetid på ikke mer enn fem år, før utbyggingen av Filipstad vil legge beslag på arealet.

Oslo Treet som står ut mot kaikanten er 14 meter høyt og 12 meter bredt. Treet, en kunstinstallasjon med 125 000 programmerbare LED-lamper, er et lån fra Stein Erik Hagen, avduket 1. desember 2019.