Forskjell mellom versjoner av «Oslo Folkerestauranter»
(Created page with "Grunnlagt 9. nov. 1914 for å drive produksjon, restauranter og utsalg, hvor folk kunne få billig og god mat og drikke i en tid med vanskelig forsynings- og ernæringssituasj...") |
|||
(2 mellomliggende revisjoner av 2 brukere er ikke vist) | |||
Linje 1: | Linje 1: | ||
− | + | '''Oslo Folkerestauranter''', grunnlagt 9. nov. 1914 for å drive produksjon, restauranter og utsalg, hvor folk kunne få billig og god mat og drikke i en tid med vanskelig forsynings- og ernæringssituasjon. Folkerestaurantene startet produksjonen i ''Melkeforsyningens gård'' i [[Schweigaards gate]] 34, men da lokalene her snart ble for små, kjøpte man fabrikk og kontorlokaler i [[Østensjøveien]] på Bryn, opprinnelig ''Bryn Hermetikfabriks'' nybygde anlegg. 1917 ble Christiania Fiskematkjøkken, byens eldste i bransjen, kjøpt opp. Den første restauranten med delikatesseutsalg ble åpnet på [[Grønlands torg]], deretter kom en på [[Grünerløkka (strøk)|Grünerløkka]]. | |
− | I slutten av 1930-årene hadde Oslo Folkerestauranter restauranter i Grønland 7, | + | I slutten av 1930-årene hadde Oslo Folkerestauranter restauranter i [[Grønland (gate)|Grønland]] 7, «Guldfisken» i [[Rådhusgata]] 2, «Schoushallen» i [[Trondheimsveien]] 2, «Tranen» i [[Waldemar Thranes gate]] 70, «Den gamle Major» i [[Bogstadveien]] 66 og [[Ekebergrestauranten]], de to siste med brennevinsrett. I tillegg var det 11 delikatesseutsalg: Grønland 7, [[Markveien]] 57, [[Thorvald Meyers gate]] 40. Thereses gate 18, [[Uelands gate]] 57, [[Grensen]] 7, [[Sjøgata]] 22, [[Drammensveien]] 62, [[Frederik Stangs gate]] 46, [[Kirkeveien]] 65 og på [[Brynseng]]. |
Selskapet hadde i 1966 fremdeles sju restauranter og 15 butikker. 1971 ble selskapet fusjonert med [[Christiania Dampkjøkken]], det ble utviklet i retning mer storprodusksjon, kantinedrift og catering. 1988 ble selskapet overtatt av SAS Catering. | Selskapet hadde i 1966 fremdeles sju restauranter og 15 butikker. 1971 ble selskapet fusjonert med [[Christiania Dampkjøkken]], det ble utviklet i retning mer storprodusksjon, kantinedrift og catering. 1988 ble selskapet overtatt av SAS Catering. | ||
− | + | [[Kategori:Nærings- og nytelsesmiddelindustri]] | |
− | + | [[Kategori:Restauranter/kafeer]] | |
− | [[ | ||
− | |||
− | |||
− | |||
− | [[ |
Nåværende revisjon fra 2. okt. 2018 kl. 09:58
Oslo Folkerestauranter, grunnlagt 9. nov. 1914 for å drive produksjon, restauranter og utsalg, hvor folk kunne få billig og god mat og drikke i en tid med vanskelig forsynings- og ernæringssituasjon. Folkerestaurantene startet produksjonen i Melkeforsyningens gård i Schweigaards gate 34, men da lokalene her snart ble for små, kjøpte man fabrikk og kontorlokaler i Østensjøveien på Bryn, opprinnelig Bryn Hermetikfabriks nybygde anlegg. 1917 ble Christiania Fiskematkjøkken, byens eldste i bransjen, kjøpt opp. Den første restauranten med delikatesseutsalg ble åpnet på Grønlands torg, deretter kom en på Grünerløkka.
I slutten av 1930-årene hadde Oslo Folkerestauranter restauranter i Grønland 7, «Guldfisken» i Rådhusgata 2, «Schoushallen» i Trondheimsveien 2, «Tranen» i Waldemar Thranes gate 70, «Den gamle Major» i Bogstadveien 66 og Ekebergrestauranten, de to siste med brennevinsrett. I tillegg var det 11 delikatesseutsalg: Grønland 7, Markveien 57, Thorvald Meyers gate 40. Thereses gate 18, Uelands gate 57, Grensen 7, Sjøgata 22, Drammensveien 62, Frederik Stangs gate 46, Kirkeveien 65 og på Brynseng.
Selskapet hadde i 1966 fremdeles sju restauranter og 15 butikker. 1971 ble selskapet fusjonert med Christiania Dampkjøkken, det ble utviklet i retning mer storprodusksjon, kantinedrift og catering. 1988 ble selskapet overtatt av SAS Catering.