Forskjell mellom versjoner av «Rødtvet gård»

m (KAT flyttet siden Rødtvet til Rødtvet (gård) uten å etterlate en omdirigering)
m (Astrid flyttet siden Rødtvet (gård) til Rødtvet gård)
 
(2 mellomliggende revisjoner av en annen bruker er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Gnr. 90/1, Rødtvetveien 14, har ingen kjent navneform i norrønt, første ledd av navnet er derfor utolket, siste ledd kommer av norrønt Þveit, lite jordstykke. Gården lå i middelalderen under Hovedøya kloster. Den var senere krongods, til den ble solgt 1663. Våningshuset ble bygd 1825 av Anders Sørli, og er Groruddalens fineste empirebygning. I 1835 hadde gården et teglverk, som lå ved nåværende Kakkelovnskroken, samt et pottemakeri. Rødtvet hadde tre husmannsplasser i 1771: Haugenstuen, Apalløkka og Solli.
+
'''Rødtvet''', gård med g nr. 90/1, [[Rødtvetveien]] 14, har ingen kjent navneform i norrønt, første ledd av navnet er derfor utolket, siste ledd kommer av norrønt ''Þveit'', lite jordstykke. Gården lå i middelalderen under [[Hovedøya|Hovedøya kloster]]. Den var senere krongods, til den ble solgt 1663. Våningshuset ble bygd 1825 av Anders Sørli, og er [[Groruddalen|Groruddalens]] fineste empirebygning. I 1835 hadde gården et teglverk, som lå ved nåværende [[Kakkelovnskroken]], samt et pottemakeri. Rødtvet hadde tre husmannsplasser i 1771: Haugenstuen, Apalløkka og Solli.
  
 
== Referanser til denne artikkelen ==
 
== Referanser til denne artikkelen ==
  
 
[[Rødtvetveien]]
 
[[Rødtvetveien]]
 +
[[Kategori:Gårder]]
 +
[[Kategori:Bydel Grorud]]

Nåværende revisjon fra 22. apr. 2018 kl. 20:27

Rødtvet, gård med g nr. 90/1, Rødtvetveien 14, har ingen kjent navneform i norrønt, første ledd av navnet er derfor utolket, siste ledd kommer av norrønt Þveit, lite jordstykke. Gården lå i middelalderen under Hovedøya kloster. Den var senere krongods, til den ble solgt 1663. Våningshuset ble bygd 1825 av Anders Sørli, og er Groruddalens fineste empirebygning. I 1835 hadde gården et teglverk, som lå ved nåværende Kakkelovnskroken, samt et pottemakeri. Rødtvet hadde tre husmannsplasser i 1771: Haugenstuen, Apalløkka og Solli.

Referanser til denne artikkelen

Rødtvetveien