Kneippbrødfabrikken

Revisjon per 25. sep. 2017 kl. 09:56 av Emotion (diskusjon | bidrag) (Created page with "AS, tidligere bakeri etablert i 1910 i Smedgata 49 på Enerhaugen på initiativ av forlagsbokhandler Søren Mittet. Det opprinnelige formålet var å produsere såkalt kneippb...")
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)

AS, tidligere bakeri etablert i 1910 i Smedgata 49 på Enerhaugen på initiativ av forlagsbokhandler Søren Mittet. Det opprinnelige formålet var å produsere såkalt kneippbrød, et brød av sammalt mel etter tyskeren Sebastian Kneipps metode (Baker Lindeberg dppage2 var det første bakeriet i Norge som produserte kneippbrød). I Oslo-området hadde Kneippbrødfabrikken flere hundre forhandlere som den forsynte med sine biler, foruten med kneippbrød også med sunne produkter som Overlæge Borchgrevinks brød, kneipprundstykker, kavringer, skonrokker og vegetarbrød.

Aksjene ble i 1935 overtatt av Harald Fadum, fabrikkens direktør. Bakeriet var deretter et familieaksjeselskap med sønnen Gunnar Fadum og deretter Harald Fadum som daglig leder. I 1980-årene inngikk Kneippbrødfabrikken et produksjonssamarbeid med Kristiania Brødfabrikk.

Referanser i denne artikkelen

Baker Hansen, Kristiania Brødfabrik

Referanser til denne artikkelen

Smedgata