Kneippbrødfabrikken
AS, tidligere bakeri etablert i 1910 i Smedgata 49 på Enerhaugen på initiativ av forlagsbokhandler Søren Mittet. Det opprinnelige formålet var å produsere såkalt kneippbrød, et brød av sammalt mel etter tyskeren Sebastian Kneipps metode (Baker Lindeberg dppage2 var det første bakeriet i Norge som produserte kneippbrød). I Oslo-området hadde Kneippbrødfabrikken flere hundre forhandlere som den forsynte med sine biler, foruten med kneippbrød også med sunne produkter som Overlæge Borchgrevinks brød, kneipprundstykker, kavringer, skonrokker og vegetarbrød.
Aksjene ble i 1935 overtatt av Harald Fadum, fabrikkens direktør. Bakeriet var deretter et familieaksjeselskap med sønnen Gunnar Fadum og deretter Harald Fadum som daglig leder. I 1980-årene inngikk Kneippbrødfabrikken et produksjonssamarbeid med Kristiania Brødfabrikk.
Referanser i denne artikkelen
Baker Hansen, Kristiania Brødfabrik