Bjørndal kirke

Revisjon per 21. sep. 2023 kl. 18:38 av Baardseth (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)

Denne artikkelen omtaler et sted

Åpne i Oslo bykart
Bjørndal kirke. Inngangen, som er til høyre, er sperret med gitter når kirken ikke er i bruk. Foto 2021: Sylvi Baardseth Panjwani / Oslo Byleksikon

Bjørndal kirke, en interimskirke reist på kirketomten i Granbergstubben 140 på Bjørndal. Det er det tidligere gatekapellet som sto utenfor Oslo Domkirke mens denne ble pusset opp som ble flyttet og utvidet med en modul 2014, og innviet som Bjørndal kirke 8.mars 2015. Liturgisk inventar utformet av Nyfeldt og Strand. Ved anskaffelsen av gatekapellet i 2006, ble det bestilt en solid, modulbasert løsning der modulene måtte kunne tåle flere flyttinger. Den enkelte modul er av stål kledd med perforerte, galvaniserte stålplater, og med et tårn og et hjørne med glassbyggestein murt inn i rammer av stål. Bruksareal 128 m2 og inneholder kapell, info-senter, kontor, kjøkken og toalett. Kirken ble oppgradert 2015.

Kirken fungerer som kapell i Klemetsrud og Mortensrud sokn i Søndre Aker prosti. Tomten som kirken står på er på 5000 m2, der det siden 1980-årene har vært planlagt å reise en større kirke.