Jehovas vitner

Revisjon per 4. nov. 2019 kl. 10:14 av Sylvi (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)

Jehovas vitner (JW), er et fundamentalistisk kirkesamfunn med utgangspunkt i spesiell tolkning av Bibelen, og har fire møtelokaler i Oslo. Tre av disse betegnes Rikets sal, i tillegg er det en stevnehall. Det er 7 menigheter i Oslo med norsk som hovedspråk, og i tillegg et par engelske menigheter der det også er egne møter på rumensk og kinesisk (mandarin).

Møtelokalene er funksjonelle og uten religiøse symboler:

  1. Rikets sal, Vossegata 32, møtesal for Sinsen menighet (der noen møter er på kroatisk), Grünerløkka menighet og Oslo engelske menighet med noen møter på rumensk eller kinesisk (mandarin).
  2. Rikets sal, Bogstadveien 39b, møtested for Frogner menighet og Majorstua menighet.
  3. Rikets sal, Garver Ytteborgs vei 85, møtesal for Grorud menighet og Bryn menighet (med noen møter på tamil).
  4. Oslo Stevnehall, Bjørnerudveien 20, møtesal for Lambertseter menighet. Her har også Oppegård menighet (med noen møter på arabisk) sine møter.

Bevegelsen oppsto i USA i 1870-årene og kom til Kristiania (Oslo) i 1904 da «De internasjonale bibelstudentene» opprettet et provisorisk kontor i Pilestredet 49a. I 1925 kjøpte bibelstudentene en tre-etasjes bygning i Inkognitogata 28b der det norske avdelingskontoret holdt til frem til 1983, da de tok i bruk en større eiendom i Enebakk. Frem til 1931 var samfunnets navn «Internasjonal forening for Bibelstudium» før navnet Jehovas vitner (JW) ble det offisielle navnet. I tillegg til å samles til møter to ganger i uken driver Jehovas vitner gatemisjon med salg av sitt tidsskrift «Vakttårnet», men går også to og to på husbesøk for å få folk i tale.