Linderud (strøk)

Revisjon per 18. nov. 2019 kl. 16:53 av Helge (diskusjon | bidrag) (geotag)

Denne artikkelen omtaler et sted

Åpne i Oslo bykart

Linderud, boligstrøk i Groruddalen, vest for Veitvet i bydel Bjerke; navn etter Linderud gård. Gammel industri i området er bl.a. kobbergruver (sist forsøkt drevet 1907) og steinbrudd. Den første Linderud skole ble opprettet 1860, nedlagt 1900. Området rundt Linderud gård var før krigen meget landlig, med Linderuds store jorder og utmarka nordover ovenfor Trondheimsveien. Gården med den kjente hovedbygningen hadde den gang en rekke driftsbygninger, blant annet en stor låve, og i tillegg til den vakre parken var det en stor eplehage.

Oppe i skogen nord for Trondheimsveien anla tyskerne, antagelig i 1942, en stor leir de kalte Kranich. Den var delt i to deler, Kranich I og Kranich II.

Linderud har nå både grunnskole og videregående skole, Bjerke videregående skole, etter at området ble utbygd med boligblokker og høyhus fra omkring 1960. Krigsskolen flyttet til Linderud 1969. T-baneforbindelse 1966. Linderud senter åpnet 1968 med bl.a. matvarebutikken EPA; senteret rehabilitert og gjenåpnet 1992.

Referanser i denne artikkelen

Bjerke videregående skole, Linderud skole

Referanser til denne artikkelen

Trondheimsveien