Rødtvet kirke

Denne artikkelen omtaler et sted

Åpne i Oslo bykart
Rødtvet kirke.jpg

Rødtvet kirke, Martin Strandlis vei 9, ligger like nord for Trondheimsveien, sørvest for Ammerud T-banestasjon, der T-banen går i tunnel under Lilloseterveien.

Kirken er kirke for Rødtvet menighet, som ble utskilt fra Grorud menighet 1972, men er nå igjen en del av Grorud sokn i Groruddalen prosti sammen med Romsås og Grorud. Den ble innviet 3. desember 1978. Kirkebygget (ark. Erik Anker) er sammensatt av flere volumer med pulttak og kan minne mye om et skolebygg, men så er det da også en typisk arbeidskirke, der det er ungdomssenter, eldresenter, barnehage og kontorer i tillegg til kirkerom. Fasadene er kledd i tegl, og på en av veggene henger et stort keramikkors, utført av Konrad Galaaen. I tillegg til kirkerommet har bygget også to menighetssaler, slik at det til sammen er 600 sitteplasser.

Alterbildet, der korset er hovedmotiv, ble malt av Jens Johannessen og var ferdig til innvielsen. Et glassmaleri er utført av Veslemøy Nystedt Stoltenberg. Et annet glassmaleri i sørveggen på galleriet som fremstiller Jesu kamp i Getsemane, stammer fra 1928, og er laget av E. Kristiansen. Lystenningssted og lysglobe av int.ark Torbjørn Grue 2005. Veggtekstil (2011) og hvitt antependium av Turid Svarstad Flø. Grønne og lilla antependier fra Kirkelig kulturverksted, .

Orgelet har 18 stemmer og er bygd hos J. H. Jørgensens Orgelfabrikk 1979–80. Kirken har to klokker fra Olsen Nauen: "Fred" og "Glede" fra 1978 samt et klokkespill med 12 klokker med full automatikk.