Holmenkollmarsjen

Holmenkollmarsjen, turrenn på ski arrangert første gang i 1974. Det er Skiforeningen som arrangerer Holmenkollmarsjen, og de første årene gikk arrangementet samtidig med Holmenkollrennene og hadde målgang på langrennsstadion i Holmenkollen på selveste Holmenkollsøndagen. De senere årene har Holmenkollmarsjen blitt arrangert i februar, men har fortsatt målgang i Holmenkollanlegget. På det meste har rennet hatt rundt 7000 deltakere.

Opprinnelig var Holmenkollmarsjen 42 km og gikk fra Hakadal til Holmenkollen. Løypa gikk normalt inn i Nordmarka opp mot Langvann, videre over Helgeren til Bjørnsjøen og Kikut, deretter over Fyllingen, videre over Kobberhaugen til Tryvann og Frønsvollstråkka, der den fulgte 50 km-traseen inn til Holmenkollen. Arrangementet ble i perioden 2005–11 kalt Holmenkollen skimaraton.

Fra 2011 går Holmenkollmarsjen fra Sørkedalen og har to traseer på 54 km og 25 km. Den lange Holmenkollmarsjen starter ved Skansebakken og går over Heggelivann til Storflåtan, videre sørøstover til Langlia og Fyllingen og deretter den samme traseen som tidligere til Holmenkollen. 25 km-løypa starter på Elveli og går over Heikampen til Fyllingen og møter den lange traseen der.