Skjennungstua

Skjennungstua, serveringssted i Nordmarka øst for Skjennungen, adresse Ullevålseterveien 60. Den ligger strategisk til mellom Tryvannstua og Ullevålseter og er et populært og yndet utfartssted enten man starter fra Frognerseteren eller Sognsvann.

Skjennungstua ble oppført 1910 (ark. Thorvald Astrup) for Foreningen til Ski-Idrettens Fremme. Hytta var spesielt beregnet for ungdom som ikke hadde så stor skiferdighet. Damer skulle også få anledning til å overnatte. Den fikk stor serveringsstue og 30 køyeplasser, foruten rom for bestyrer, kjøkken, fjøs og uthus - samt telefon med biapparat til Frønsvollen til varsling av eventuell skogbrann.

Skiforeningen drev serveringsstedet til 1952, da stua ble solgt slik at Skiforeningen skulle få råd til ombyggingen av Holmenkollbakken før OL 1952. Gudbrandsdalslaget i Oslo eide stedet til 1991. Hanne og Bjørn Stenen drev stedet fra 1980 og kjøpte Skjennungstua 1991. Etter at Hanne Stenen døde 2009, ble Skjennungstua lagt ut for salg. Siden 2011 har Petter Martinussen drevet serveringsstedet.