Forskjell mellom versjoner av «Samuel Steinmanns plass»

(Ny side: Samuel Steinmanns plass, Nordseter, bydel Nordstrand, plassen i Lambertseterveienved innkjørselen til Nordseter gård. Oppkalt 2023 etter Samuel Steinmann (1923–2015). Han vokste opp…)
 
m (skrivefeil)
 
(Én mellomliggende revisjon av en annen bruker er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Samuel Steinmanns plass, Nordseter, bydel Nordstrand, plassen i Lambertseterveienved innkjørselen til Nordseter gård. Oppkalt 2023 etter Samuel Steinmann (1923–2015). Han vokste opp på Nordstand på en eiendom på hjørnet av Solveien og Nordstandveien. I 1942 ble han arrestert der hvor plassen nå ligger. Han ble sendt til Auschwitz med fangstransporten Donau i 1942, og han var en av de 9 norske jødene som overlevde. Steinmann brukte mye av sin tid i senere år til å fortelle om opplevelsene i tysk fangenskap, og han var et viktig tidsvitne til jødeutryddelsen.
+
'''Samuel Steinmanns plass,''' [[Nordseter (strøk)|Nordseter]], bydel [[Nordstrand (bydel)|Nordstrand]], plass i [[Lambertseterveien]] ved innkjørselen til [[Nordseter gård]]. Oppkalt 2023 etter Samuel Steinmann (1923–2015). Han vokste opp på [[Nordstrand (strøk)|Nordstrand]], i [[Solveien]] 112b. I 1942 ble han arrestert der hvor plassen nå ligger. Han ble sendt til Auschwitz med fangetransporten "Donau" i 1942, og han var en av de norske jødene som overlevde. Steinmann brukte mye av sin tid i senere år til å fortelle om opplevelsene i tysk fangenskap, og han var et viktig tidsvitne til jødeutryddelsen. Han var den siste gjenlevende av de norske jødene som overlevde Holocaust.
 +
[[Kategori:Plasser]]
 +
[[Kategori:Bydel Nordstrand]]

Nåværende revisjon fra 11. okt. 2023 kl. 12:54

Samuel Steinmanns plass, Nordseter, bydel Nordstrand, plass i Lambertseterveien ved innkjørselen til Nordseter gård. Oppkalt 2023 etter Samuel Steinmann (1923–2015). Han vokste opp på Nordstrand, i Solveien 112b. I 1942 ble han arrestert der hvor plassen nå ligger. Han ble sendt til Auschwitz med fangetransporten "Donau" i 1942, og han var en av de få norske jødene som overlevde. Steinmann brukte mye av sin tid i senere år til å fortelle om opplevelsene i tysk fangenskap, og han var et viktig tidsvitne til jødeutryddelsen. Han var den siste gjenlevende av de norske jødene som overlevde Holocaust.