Filipstadveien

Østkaia på Filipstad med Skur 13 til høyre og Trettenparken lenger bak. Foto: Helge Høifødt

Filipstadveien, Filipstad, bydel Frogner, fra Munkedamsveien til Frognerstranda. Tidligere del av E 18. Oppkalt etter løkken Filipstad. Gateløpet er nå delvis brutt på deler av strekningen i forbindelse med all utbyggingen i Filipstadområdet.

Bygninger m.m.:

2. Flytte- og logistikkfirmaet Adams Express.

3. Skur 13, skatehall åpnet 2016. Dette er et ombygd havnelager, og utsiden har blitt dekorert av Pushwagner. Den inneholder to store haller på 1660 m2 og ble bygget for X-Games. Oslo Skateboardforening har driftsanvaret for hallen. Den ene hallen brukes av skatere, rollerbladesentusiaster og scooterfantaster, mens den andre er et åpent rom uten større faste installasjoner, og brukes bl.a. til rollerderby. Utenfor havnelageret er det ulike treningsstativer.

5. «Mohngården», kontor- og lagerbygning på Filipstad; siden 2005 holder Galleri Riis til her. Galleriet ble startet 1972 og holder fra 1980 til i Oslo; et av landets ledende gallerier for samtidskunst.

25. Del av Hjortneskaiene. Her var 1959–86 en sirkelrund lagerbygning i betong (ark. Jarle Berg); som tilhørte Jahre Line.