Forskjell mellom versjoner av «Fiolveien»

Linje 5: Linje 5:
 
'''4'''. Her ligger fire kjedede eneboliger fra rundt 1990.  
 
'''4'''. Her ligger fire kjedede eneboliger fra rundt 1990.  
  
Fra 1927 lå ''Simensbråtens kvinneforenings'' forsamlingslokale her. Kvinneforeningen som var dannet i 1915, arrangerte møtene sine her, men leide også ut lokalet til brylluper, minnesamvær etter begravelser, møter for politiske partier og idrettslag, slik at forsamlingshuset ble et samlingssted for det sosiale livet på Simensbråten. Etter krigen var kvinneforeningen med å opprette en helsestasjon for småbarn her, som var her i 25 år. Og hvert år ble det arrangert juletrefester for gamle i området. Fra 1970-årene av ble rekrutteringen og driften vanskeligere, og i 1988 ble huset solgt, og de nye eierne rev det året etter. Kvinneforeningen inngikk et samarbeid med [[Bekkelaget kirke|Bekkelaget]] og [[Ormøy kirke|Ormøy]] menighet om reisningen av [[SEM-huset]] i [[Brannfjellveien]] 52, der de bleetablert et moderne eldresenter, utleiemuligheter for eldre, møtelokale og helsestasjon. – Kvinneforeningens historie er skildret i Iselin Theiens bok «Damene i Fiolveien» fra 2020.
+
Fra 1927 lå ''Simensbråtens kvinneforenings'' forsamlingslokale her. Kvinneforeningen som var dannet i 1915, arrangerte møtene sine her, men leide også ut lokalet til brylluper, minnesamvær etter begravelser, møter for politiske partier og idrettslag, slik at forsamlingshuset ble et samlingssted for det sosiale livet på Simensbråten. Etter krigen var kvinneforeningen med å opprette en helsestasjon for småbarn her, som var her i 25 år. Og hvert år ble det arrangert juletrefester for gamle i området. Fra 1970-årene av ble rekrutteringen og driften vanskeligere, og i 1988 ble huset solgt, og de nye eierne rev det året etter. Kvinneforeningen inngikk et samarbeid med [[Bekkelaget kirke|Bekkelaget]] og [[Ormøy kirke|Ormøy]] menighet om reisningen av [[SEM-huset]] i [[Brannfjellveien]] 52, der de ble etablert et moderne eldresenter, utleiemuligheter for eldre, møtelokale og helsestasjon. – Kvinneforeningens historie er skildret i Iselin Theiens bok «Damene i Fiolveien» fra 2020.
 
[[Kategori:Gater]]
 
[[Kategori:Gater]]
 
[[Kategori:Bydel Nordstrand]]
 
[[Kategori:Bydel Nordstrand]]
 
[[Kategori:Forsamlingshus]]
 
[[Kategori:Forsamlingshus]]

Revisjonen fra 14. sep. 2020 kl. 16:25

Fiolveien, Simensbråten, bydel Nordstrand, fra Dråga til Svaleveien. Navnet vedtatt 1915.

Bygninger m.m.:

4. Her ligger fire kjedede eneboliger fra rundt 1990.

Fra 1927 lå Simensbråtens kvinneforenings forsamlingslokale her. Kvinneforeningen som var dannet i 1915, arrangerte møtene sine her, men leide også ut lokalet til brylluper, minnesamvær etter begravelser, møter for politiske partier og idrettslag, slik at forsamlingshuset ble et samlingssted for det sosiale livet på Simensbråten. Etter krigen var kvinneforeningen med å opprette en helsestasjon for småbarn her, som var her i 25 år. Og hvert år ble det arrangert juletrefester for gamle i området. Fra 1970-årene av ble rekrutteringen og driften vanskeligere, og i 1988 ble huset solgt, og de nye eierne rev det året etter. Kvinneforeningen inngikk et samarbeid med Bekkelaget og Ormøy menighet om reisningen av SEM-huset i Brannfjellveien 52, der de ble etablert et moderne eldresenter, utleiemuligheter for eldre, møtelokale og helsestasjon. – Kvinneforeningens historie er skildret i Iselin Theiens bok «Damene i Fiolveien» fra 2020.