Jessenløkken

Jessenløkken, Fagerborg, boligområdet mellom Kirkeveien, Gørbitz’ gate, en del av Fagerborggata og Suhms gate. Navn etter kjøpmann Heinrich Jessen, som i 1856 eide løkkene Sorgenfri og SolitudeBlindern.

Jessenløkken Boligselskap, nå boligsameie, består av 32 leiegårder i fire kvartaler med beplantede gårdsrom, oppført 1919–22 (ark. Kristiania Boligdirektørs Arkitektkontor v/Harald Hals og Adolf Jensen Talberg). Gårdene, som er oppført av tegl i nordisk nybarokk, er hovedsakelig på fire etasjer og har gråslemmede fasader. Jessenløkken boligsameie omfatter deler av gatene Jonas Reins gate, Kirkeveien, Suhms gate, Jacob Aalls gate, Schwachs gate, Hertzbergs gate og Fagerborggata.

Kontorfunksjonærenes Forenings Byggeselskap oppførte 12 tilsvarende gårder 1920–21 (ark. Henry Coll) i kvartalet som begrenses av Gørbitz' gate, Kirkeveien, Jonas Reins gate og Jacob Aalls gate.

 Midt i området, der Hertzbergs gate og Jacob Aalls gate møtes, er det et lite navnløst parkanlegg. Her var det tidligere et forretningssentrum med fire forretninger i Jacob Aalls gate 59 på sørsiden av parken: en kolonialforretning, et bakeriutsalg (W. B. Samson), en melkeforretning og en fruktforretning. På vestsiden av Jacob Aalls gate, i nr. 54, var «Cleo» Tobakk og Konfekt, en delikatesseforretning, en kjøttforretning og en kjøkkenutstyrsforretning, senere fargehandel. Ved hjørnet av Jacob Alls gate og Hertzbergs gate var det en Narvesen-kiosk. Nå er alle de gamle butikkene borte, men i Jacob Alls gate 54 er nå designforretningen og kafeen OsloK.