Forskjell mellom versjoner av «Campingplasser»

 
(2 mellomliggende revisjoner av samme bruker vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
'''Campingplasser''', kommunale områder tilrettelagt for campingturisme, gjerne drevet av private aktører som bl.a. NAF. Dagens campingplasser har områder for telt, campingvogner, bobiler og i noen tilfeller campinghytter. Områdene skal være utstyrt med sanitæranlegg, vaskemuligheter, mange har også enklere spisesteder og butikker. I Oslo er det for tiden tre campingplasser: [[Bogstad Camping]], [[Ekeberg Camping]] og ''Solvik Camping'' på [[Malmøya]].
+
'''Campingplasser''', kommunale områder tilrettelagt for campingturisme, gjerne drevet av private aktører som bl.a. NAF. Dagens campingplasser har områder for telt, campingvogner, bobiler og i noen tilfeller campinghytter. Områdene skal være utstyrt med sanitæranlegg, vaskemuligheter, mange har også enklere spisesteder og butikker. I Oslo er det for tiden tre campingplasser: [[Bogstad Camping]], [[Ekeberg Camping]] og [[Solvik Camping]] på [[Malmøya]].
  
Før den annen verdenskrig var overnatting i telt noe hovedsakeleig det militære og speidere drev med, men like etter krigen fikk Oslo sin første campingplass på [[Huk]], litt senere kom en i [[Muselunden]], denne ble flyttet til [[Helsfyr (strøk)|Helsfyr]]/[[Valle-Hovin (strøk)|Valle Hovin]] med tilknytning til ''Helsfyr hotell'' i 1952. På samme tid ble ''Stubljan Camping'', senere kalt ''Fjorcamping'' anlagt ved [[Hvervenbukta]]. Da Bogstad Camping ble åpnet i 1959 og Ekeberg Camping i 1964, ble campingplassen på Huk nedlagt, også campingplassen på Valle-Hovin forsvant. Campingplassen ved Hvervenbukta ble stengt i 2017. En spesiell campingplass er ''Solvik Camping'' på [[Malmøya]], tilrettelagt for funksjonshemmede; den ble åpnet i 1966.  
+
Før den annen verdenskrig var overnatting i telt noe først og fremst det militære og speidere drev med, men like etter krigen fikk Oslo sin første campingplass på [[Huk]], litt senere kom en i [[Muselunden]], denne ble flyttet til [[Helsfyr (strøk)|Helsfyr]]/[[Valle-Hovin (strøk)|Valle Hovin]] med tilknytning til ''Helsfyr hotell'' i 1952. På den tiden var det stort sett turister med telt som brukte campingplassene, mange på sykkeltur. På samme tid ble ''Stubljan Camping'', senere kalt ''Fjorcamping'' anlagt ved [[Hvervenbukta]]. Da Bogstad Camping ble åpnet i 1959 og Ekeberg Camping i 1964, ble campingplassen på Huk nedlagt, også campingplassen på Helsfyr/Valle-Hovin forsvant. Campingplassen ved Hvervenbukta ble stengt i 2017. En spesiell campingplass er [[Solvik Camping]], en camping- og badeplass tilrettelagt for funksjonshemmede, åpnet i 1966.
 
[[Kategori:Campingplasser]]
 
[[Kategori:Campingplasser]]

Nåværende revisjon fra 30. jan. 2019 kl. 12:36

Campingplasser, kommunale områder tilrettelagt for campingturisme, gjerne drevet av private aktører som bl.a. NAF. Dagens campingplasser har områder for telt, campingvogner, bobiler og i noen tilfeller campinghytter. Områdene skal være utstyrt med sanitæranlegg, vaskemuligheter, mange har også enklere spisesteder og butikker. I Oslo er det for tiden tre campingplasser: Bogstad Camping, Ekeberg Camping og Solvik CampingMalmøya.

Før den annen verdenskrig var overnatting i telt noe først og fremst det militære og speidere drev med, men like etter krigen fikk Oslo sin første campingplass på Huk, litt senere kom en i Muselunden, denne ble flyttet til Helsfyr/Valle Hovin med tilknytning til Helsfyr hotell i 1952. På den tiden var det stort sett turister med telt som brukte campingplassene, mange på sykkeltur. På samme tid ble Stubljan Camping, senere kalt Fjorcamping anlagt ved Hvervenbukta. Da Bogstad Camping ble åpnet i 1959 og Ekeberg Camping i 1964, ble campingplassen på Huk nedlagt, også campingplassen på Helsfyr/Valle-Hovin forsvant. Campingplassen ved Hvervenbukta ble stengt i 2017. En spesiell campingplass er Solvik Camping, en camping- og badeplass tilrettelagt for funksjonshemmede, åpnet i 1966.