Bestumveien

Bestumveien, BestumLilleaker, bydel Ullern, fra snuplass nord for Drammensveien til Lilleakerveien. Navn etter Bestum gård vedtatt 1917. – Fra Bestumveien til Ullernveien går Ullernfaret.

Bygninnger m.m.:

Vis-à-vis småhusområdet nr. 31–37 går blindveien Bakkeveien nedover mot Høgda Trygghetsgrend, bestående av de tre enhetene «Veksthuset», «Urtegården» og «Rosehuset», tidligere «Villa Høgda» i Nedre Skogvei 7.

2a–t. En fireetasjes boligblokk i tre og betong med toetasjes vertikaltdelte leiligheter, oppført 1953 (ark. Sven Nicolaysen og Olav Selvaag); dette var Selvaags første forsøk med kostnadsbesparende blokkbebyggelse uten innvendige trappeganger og korridorer, men med adkomst til leilighetene via utvendige balkonger og vindeltrapper, noe som dannet mønster for den senere utbyggingen på Veitvet. Bygningen vender ut mot et «tun» omkranset av typiske Selvaag-rekkehus, oppført 1952 (nr. 4 og 6 samme ark). Blokken som på folkemunne ble kalt «Førtimannsblokken» fordi den bestod av 40 leiligheter/seksjoner. Underetasjen som vender mot Drammensveien og den nederste delen av Bestumveien, hadde opprinnelig flere butikker, bl.a. bakeriutsalg (filial av Thors Bakeri og Konditori), tobakksforretning, kolonialforretning, kjøttbutikk (Jens Evensen) og frisersalong.

4, 6 og 8. Tre av de fire Selvaag-rekkehusene som ble oppført her i 1952. De består henholdsvis av 8, 8 og 4 seksjoner. Det fjerde rekkehuset har nå adresse til Bestumstubben.

99. Bestumhjemmet, sykehjem oppført 1974 av Frelsesarmeen (ark. Magnus Nilsen).