Peppes Pizza

Peppes Pizza, restaurantkjede opprettet 1970 som Peppe's Pizza, apostrofen forsvant i 1999. Den ble startet i USA (Hartford, Connecticut) i slutten av 1960-årene av ekteparet Anne og Louis Jordan, som serverte egne pizzaer. Ekteparet flyttet til Norge og åpnet sin første restaurant, trolig Norges første pizzarestaurant, på Solli plass i Oslo i mai 1970. Peppes Pizza er den største pizzarestaurant-kjeden i Skandinavia med over 70 restauranter over hele Norge og over 1800 ansatte. Selskapet var også et av de første som begynte å levere pizza hjem til folk.

Selskapet ble børsnotert i 1993 og året etter overtatt av Narvesen. Da Narvesens serveringsvirksomhet (da en del av Reitangruppen) i 2002 ble overtatt av Jens Ulltveit-Moe og hans selskap Umoe, ble Peppes Pizza innlemmet i Umoe Catering. I 2021 ble det solgt til Jordanes AS.

Den første restauranten kom i tilknytning til Solli Bowling i Observatoriegata (adresse til Drammensveien, nå Henrik Ibsens gate 100). Senere kom det en restaurant i Frognerveien 54 samt i Konghellegata 3 på Sinsen. Disse er senere lagt ned. I 2020 var det Peppes Pizza på Solli plass, Skøyen, Aker brygge, Stortingsgata, Oslo S, Karl Johans gate, Kampen, Løren, Lambertseter, Hauketo, Røa, Tåsen, Nydalen og Ammerud.