Forskjell mellom versjoner av «Turveier»

(Created page with "Forbindelseslinjer mellom byens boligområder, friområder, Marka og sjøen. Turveiene er i hovedsak et system av trafikksikre gangveier hvor vegetasjon og naturopplevelser sp...")
 
Linje 1: Linje 1:
Forbindelseslinjer mellom byens boligområder, friområder, Marka og sjøen. Turveiene er i hovedsak et system av trafikksikre gangveier hvor vegetasjon og naturopplevelser spiller en fremtredende rolle. Deler av turveinettet er godt egnet for sykling og skigåing. Det nåværende turveinettet bygger på en turveiplan fra 1949. Noen av de mest kjente turveiene går langs Lysakerelva, langs Akerselva (Vaterland–Maridalsvannet), langs Alna (Svartdalen) til Lillomarka, langs vestsiden av Bygdøy, Frognerparken–Mærradalen–Bogstad, Smestad–Midtstuen, Tøyen–Grefsenåsen, rundt Østensjøvannet, fra Tveita og Skøyenåsen til Østmarka og Lambertseter–Rustadsaga.
+
'''Turveier,''' forbindelseslinjer mellom byens boligområder, friområder, Marka og sjøen. Turveiene er i hovedsak et system av trafikksikre gangveier hvor vegetasjon og naturopplevelser spiller en fremtredende rolle. Deler av turveinettet er godt egnet for sykling og skigåing. Det nåværende turveinettet bygger på en turveiplan fra 1949. Samlet lengde på turveiene er 279 km, men ikke alle er ferdig opparbeidet.  Det er 53 ulike strekninger med turveier.  
  
Ny turvei åpnet 2007 mellom Hølaløkka og Veitvet idrettsanlegg. Den er 2,2 km lang og fullfører turveinettet slik at man nå kan gå fra sentrum til Lillomarka. I 2009 startet også byggingen av turvei mellom Tvetenveien og Østmarka. I 2009 ble det anlagt en ny turvei fra Grindajordet på Korsvoll via Brekke og Låkeberget til Hammeren. Den har belysning og fungerer som lysløype om vinteren.
+
Noen av de mest kjente turveiene går langs [[Lysakerelva]], langs [[Akerselva]] ([[Vaterland]]–[[Maridalsvannet]]), fra Grindajordet på [[Korsvoll (strøk)|Korsvoll]] via [[Brekke (strøk)|Brekke]] og [[Låkeberget (plass)|Låkeberget]] til [[Hammeren]], langs [[Alnaelva|Alna]] ([[Svartdalen]]) til [[Lillomarka]], langs vestsiden av [[Bygdøy]], [[Frognerparken]]–[[Mærradalen]]–[[Bogstad gård|Bogstad]], [[Smestad (strøk)|Smestad]]–[[Midtstuen stasjon|Midtstuen]], [[Tøyen (strøk)|Tøyen]]–[[Grefsenåsen]], rundt [[Østensjøvannet]], fra [[Tveita (strøk)|Tveita]] og [[Skøyenåsen]] til [[Østmarka]] og [[Lambertseter (strøk)|Lambertseter]]–[[Rustadsaga (plass)|Rustadsaga]].
 +
 
 +
I forbindelse med Groruddalssatsingen er det i senere år anlagt og oppgradert flere turveier her, bl.a [[Alnastien]]. Det ble også åpnet turvei  mellom [[Hølaløkka]] og [[Veitvet (strøk)|Veitvet]] idrettsanlegg.
 +
[[Kategori:Gater]]

Revisjonen fra 20. aug. 2018 kl. 16:11

Turveier, forbindelseslinjer mellom byens boligområder, friområder, Marka og sjøen. Turveiene er i hovedsak et system av trafikksikre gangveier hvor vegetasjon og naturopplevelser spiller en fremtredende rolle. Deler av turveinettet er godt egnet for sykling og skigåing. Det nåværende turveinettet bygger på en turveiplan fra 1949. Samlet lengde på turveiene er 279 km, men ikke alle er ferdig opparbeidet. Det er 53 ulike strekninger med turveier.

Noen av de mest kjente turveiene går langs Lysakerelva, langs Akerselva (VaterlandMaridalsvannet), fra Grindajordet på Korsvoll via Brekke og Låkeberget til Hammeren, langs Alna (Svartdalen) til Lillomarka, langs vestsiden av Bygdøy, FrognerparkenMærradalenBogstad, SmestadMidtstuen, TøyenGrefsenåsen, rundt Østensjøvannet, fra Tveita og Skøyenåsen til Østmarka og LambertseterRustadsaga.

I forbindelse med Groruddalssatsingen er det i senere år anlagt og oppgradert flere turveier her, bl.a Alnastien. Det ble også åpnet turvei mellom Hølaløkka og Veitvet idrettsanlegg.